2015 YILI TARTI ALETLERİ MUAYENE İŞLEMLERİ HK.

04.09.2013 tarih ve 28755 sayılı Resmi Gazetede Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği yayınlanmıştır.

Bu yönetmelikle beraber eczanelerde kullandığımız hassas terazilerin periyodik muayene işlemleri yetkili özel kalibrasyon merkezlerine verilmiştir. Yönetmelik gereği tartı aletlerinin periyodik muayenesinin 2 yılda bir yapılması gerekmektedir. Muayene süresi, tartı aletlerinin damgalandığı yıldan itibaren başlayarak yıl olarak hesaplanır. Damga süresini doldurmuş tartı aletlerinin periyodik muayeneleri kullanıcılar tarafından sürenin dolduğu yılı takip eden Ocak ayının başından Şubat ayının sonuna kadar periyodik muayene için yetkili muayene servislerine dilekçe verilmesi gerekmektedir. Bu süre içerisinde müracaat etmeyen kullanıcıların tespiti halinde kanun hükümlerine göre idari ve cezai işlemler uygulanmaktadır.

Ek-1’ de yer alan formu 20 Şubat 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar doldurarak Odamıza iletmeleri gerekmektedir.

İlgili firmada başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra 4-5 Mart 2015 tarihlerinde Oda binamızda ve 6 Mart 2015 tarihinde Gebze Temsilcilik büromuzda periyodik muayene işlemleri yapılacaktır.

Muayene işlemleri için ödenecek ücret firma tarafından muayene işlemi tamamlandıktan sonra tahsil edilecektir.

İlgili yönetmelik gereği eczanede kullandığımız kütle setinin (gram-mg) kontrolleri, Kocaeli Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Kütle seti bulunan eczanelerin Kocaeli Ziraat Bankası Merkez Şube 1000-5597 nolu hesaba 47.80-TL yatırarak İl Müdürlüğü’ ne 20 Şubat 2015 tarihine kadar bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (IBAN-TR07000100016300010005597  Açıklama: 600.03.02.13 ölçü ve ayar hizmetleri gelirleri hesabına kaydedilmek üzere)

Anlaşma yapılan FS Otogaz ve Metroloji Hizmetleri, kütle setinin İl Müdürlüğü’ ndeki kontrol işlemlerine aracılık yapacaktır.

Anlaşma yapılan firma aracılığıyla kütle seti kontrollerini yaptırmak isteyen meslektaşlarımızın Ek-2’ de yer alan dilekçeyi doldurarak, ilgili makbuzun aslı ile 20 Şubat 2015 Cuma günü mesai bitime kadar Odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.

EK-1 İndirmek İçin Tıklayınız

EK-2 İndirmek İçin Tıklayınız

Tartı Aleti ve Kütle Setleri Muayene İşlemlerinde izlenecek sıra

Tartı Aletlerinin periyodik muayene işlemleri FS Otogaz ve Metroloji Hizmetleri tarafından yapılacak olup, kütle setlerinin muayene işlemi ise Kocaeli Valiliği Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.

1- Ek-1’de yer alan Hizmet Talep Formu’ nun doldurularak 20 Şubat 2015 Cumagünü mesai bitimine kadar Odamıza iletilmesi gerekmektedir. (Faks: 322 04 35)

2- Eczacının kendisi kütle setleri için başvuru yapacak ise, yukarıda belirtilen Ziraat Bankası hesabına 47,80-TL yatırılarak dekontun aslı ve Ek-2’ de yer alan dilekçe ile Kocaeli Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ ne 27 Şubat 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

3- Kütle setlerinin muayene işlemi firma aracılığıyla yapılması durumunda kütle setlerinin muayene işlemleri 15-20 gün sürebilmektedir. Anlaşma yapılan firma aracılığıyla başvurmak isteniyor ise, kütle seti için yukarıda belirtilen Ziraat Bankası hesabına 47,80-TL olarak yatırılan ücrete ait dekontun ve Ek-2’ de yer alan dilekçenin 20 Şubat 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar Odamıza başvurulması gerekmektedir. Kütle setlerini terazilerin periyodik muayeneye getirildiğinde yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Üyelerimizin terazilerini muayeneye getirirken;

1-Eczane kaşesi

2-Bir önceki periyodik muayene formu

3-52,00-TL

4-Kütle setini firma aracılığıyla yaptıracak eczacılarımızın kütle setlerini de yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 23/01/2015 10:41