15 Temmuz tarihinde III. Başkanlar Toplantısı yapıldı

Gündemin ikinci maddesi ödenek yokluğu ve geç ödemeler olup tüm Eczacı Odalarınca imzalanan aşağıdaki metin, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, ilgili Bakanlar ve  ilimiz Milletvekillerine gönderilmiştir.

"İlaçta Geri Ödemeler konusu ile ilgili 15 Temmuz 2004 günü Ankara’da Türk Eczacıları Birliği’nde bir araya gelen biz Eczacı Odası Başkanları olarak görüşlerimizi bilgilerinize saygılarımızla sunuyoruz.

Kurum ödeme gecikmeleri nedeni ile eczacılık hizmetini artık sürdüremiyoruz. Sağlık hizmetinin vazgeçilmezleri olan ilaç ve eczacılık alanında sürekliliğin sağlanabilmesi kurumların ödeme sürelerine uyması ile mümkündür.

Kısıtlı sermaye ile hizmet vermeye çalışan bizler yıllardan beri özveri ile sunduğumuz sağlık hizmetini devletle yaptığımız sözleşmelerdeki ödeme sürelerine uyulmamasına rağmen sabırla sürdürmeye çalıştık. Ancak şu anda tüm kurumlarda yaşadığımız ödeme gecikmeleri olanaklarımızın tükenmesine yol açmıştır.

Anlaşmalı olduğumuz kurumların hiçbiri ödemeleri zamanında yapmamaktadır:

• Konsilide bütçeye bağlı kurumlar Nisan ayından bu yana ödeme yapmamaktadır. (Anlaşmada ye alan süre 18 iş günüdür.)
  • Emekli Sandığı 45-65 günden önce ödeme yapmamaktadır. ( Anlaşmada yer alan süre 18 iş günüdür. )
  • SSK 120 günde ödeme yapmaktadır. ( Anlaşmada yer alan süre 30 gündür.)
  • Bağ-Kur 120-150 günde ödeme yapmaktadır. ( Anlaşmada yer alan süre ithal ilaç için 30 , yerli ilaç için 60 gündür.)

Konuya gereken ilginin tarafınızdan gösterilmesi zaruridir, önemlidir, acildir. Bu duygularla bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz."

20 Temmuz 2004 - Okunma Sayısı : 712