BAŞKANDAN...

Değerli Meslektaşlarım,

Öncelikle gecikmiş bir merhaba ile başlamak istiyorum. Bu satırları elimden geldiğince sık doldurmak amacındaydım. Ancak görev sürelerinin başlangıçları oldukça yoğun geçtiğinden sizlerle buluşmam biraz uzadı.

Başlayan her yeni dönem yeni bir umut barındırır içinde, belki de bir umuttur yeniyi güzel kılan. Her ne kadar bizler bu görevlerde eskidiysek de aramıza yeni katılanlar umutlarımızı daha da canlandırdı. Mesleki sorunları  tarif ettiğimiz kelimelerde, cümlelerde artık klişeleşti, yıllar boyunca sarf ettiğimiz sözler duyulmadı, duyması gerekenler tarafından. İşte tam bu yüzden artık klişe sözler sarf etmek yerine ezber bozacak, herkese “bu da mümkün” dedirtecek şeyleri söylemek ve bunu meslek adına hayata geçirmek gerekiyor. Bizler için bunu yapmak aslında neredeyse hayal etmek kadar kolay olmalı. Çünkü meslektaşlarımız bu birikime sahip, örgütlülüğü güçlü. Sadece bu yönde harekete geçmesi sağlanmalı.

Zincir eczaneler, marketler, OTC düzenlemeleri sağlık alanında yapılan ya da yapılacak olan birçok değişiklik sürekli kabus görmemize neden oluyor. Bu kabustan uyanarak kurtulabileceğimizi ne yazık ki hala anlayabilmiş değiliz.

Artık mesleğimiz için üretilecek çözümlerin ancak bizler tarafından üretildiğinde, anlamlı ve  uygulanabilir olduğunu anlamamız, kabul etmemiz ve kabul ettirmemiz gerekmektedir.

Tüm arkadaşlarımız, sizlerin öneri ve destekleriyle mesleğimiz adına doğru olan çözümleri hayata geçirmek adına görev yapmak üzere yola çıkmışlardır. Birbirimize olan saygımızı ve nezaketimizi asla kaybetmeden hepimiz için iyi ve doğru olanı hep birlikte yapma umuduyla ve sevgiyle kalın….

KOCAELİ ECZACI ODASI BAŞKANI

ECZ. SİNAN USTA