REÇETE TEVZİ SİSTEMİNİN UZAKTAN ELEKTRONİK ONAYLAMA İŞLEMLERİ HK ÖNEMLİ DUYURU!

Değerli Meslektaşlarımız,

Ülkemizde yaşanmakta olan Covid-19 virüs salgını nedeniyle oluşan riskleri azaltmak ve çağın gereklerine uygun olacak şekilde iş ve evrak yükümüzü azaltmak amacıyla Uzaktan Onay Sistemine geçilecektir.

Ocak ayından itibaren (Aralık 2020 dönemi dahil), C grubu sıralı dağıtım ve Kan ürünü reçeteleri, odamız sayfamızda açılan
“Üye Portalında” bulunan “Tevzi Ödemeleri” ekranından uzaktan onaylanacak ve bu reçetelere ait ödeme işlemleri online ödeme olarak gerçekleştirilecektir.

Farmainboxta reçete kaydetme, icmal ve dönem sonlandırma işlemleri eskiden olduğu gibi yapılacaktır. Farmainboxtan alınan dönem sonlandırma icmal çıktısı bundan sonra alınmayacaktır.

Daha sonra Oda sayfamızdaki Üye portalı ekranına geçilecektir. Aşağıda detaylı işlem basamakları görsellerle anlatılmış olan, Uzaktan Onay Sistemi ile onay ve ödeme işlemleri gerçekleştirilecektir.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; üye portalına yükleyeceğimiz pdf dosyanın, Medula sisteminden direk masaüstüne indirilen
“Medula Eczane Döküm Listesi” ve “Özet Bilgi” belgesi olmasıdır. Resim ya da tarayıcıdan çıkan pdf dosyaları yüklenmemelidir.

Gerekli işlemler yapılıp, onay alındıktan sonra, “TEB Reçete Tevzi Sistemi Kocaeli Eczacı Odası Elektronik Onay Listesi” çıktısı alınacaktır.

Bu çıktıda “Elektronik Olarak Onaylanmıştır” mühürü ve “31. Bölge Kocaeli Eczacı Odası” logosu bulunması gerekmektedir. Yazdırma ayarlarında Arka plan grafikleri kutucuğunun işaretli olduğundan emin olunuz.

Elektronik ortamda onaylanan bu çıktının tekrar kaşelenmek üzere odamıza getirilmesine gerek yoktur.

Bu çıktı SGK’ya fatura ve reçete teslimi sırasında, verilen evraklara eklenecektir.

Ek Dosyalar

Ek dosya için tıklayınız...

03 Ocak 2021 - Okunma Sayısı : 5008