Sürşarj Uygulaması
Sürşarj Uygulaması
35.A.00
BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA,
Birliğimize gerek meslektaşlarımız gerekse Odalar tarafından yapılan geri bildirimler sonucunda, değişen ilaç fiyatları ile ilgili olarak sürşarj etiketi uygulamasına ilişkin tereddüt yaşandığı tespit edilmiştir.
Konu ile ilgili Maliye Bakanlığının 21.03.2006 tarihli yazısında, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünden alınan görüşe istinaden; ilaç bedellerinin ödemesi için gerekli kontrolleri Emekli Sandığı Reçete Kontrol Sistemi üzerinden yapan kurumlarda sürşarj etiketi uygulamasına gerek bulunmadığı ifade edilmektedir.
Ayrıca Birliğimize T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığından gelen 05.07.2006 tarih 40129 sayılı yazı ile;
2006 yılı SSK Sözleşmesi eki Protokolün IV.Uygulanacak Esaslar bölümünün 6.Maddesinde yer alan;
Protokolün IV-Uygulanacak Esaslar bölümünün 2.Maddesinin a, b, c, d, e, f ve g bentlerinde yer alan sigorta gruplarının Provizyon Sistemi üzerinden faturalandırması yapılır. Reçete arkası dökümlerde ve fiyat hesaplanmasında kurum provizyon sisteminden onaylanan fiyatlar yazılı olacaktır. (Yurtdışı sigortalılarına ait reçetelerde bulunan ilaç kupürlerinde ise 3 Mart 2001 tarih, 24335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sürşarj Tebliği uyarınca ilacın perakende satış fiyatı yazılı olacaktır.)
.. hükmü doğrultusunda,
Yalnızca, reçete karşılama işlemi provizyon sistemi üzerinden yapılamayan yurtdışı sigortalılarına ait reçetelerdeki ilaç fiyat kupürleri üzerine sürşarj yapılması, bunun dışındaki reçetelerde ise yalnızca provizyon sistemindeki onaylı fiyatların yazılı olduğu reçete arkası dökümlerinin kontrollerde esas alınacağı ve konunun Provizyon Sistemi üzerinden mesajla duyurulduğu belirtilmektedir.
Bilgilerinizi ve bu doğrultuda uygulama yapılması gerektiğinin üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,
Ecz.Erdoğan ÇOLAK
Genel Sekreter
ÖA