TBMM İLE SÖZLEŞME YAPACAK ECZANELER


   Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasındaki “Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere, Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümleri uyarınca imzalanacak protokole göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilaç veren eczacıların mağdur olmaması için anılan yönetmeliğin resmi gazetede yayımlanması ile protokolün imzalanmasına kadar geçen sürede aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerektiği tarafımıza bildirilmiştir. Buna göre;

-Reçetelere en çok beş kalem ilaç yazılır ve her bir kalemin kutu, flakon vb. şekillerdeki miktarı 90 (doksan) günlük tedavi dozunu geçemez. Bütçe uygulama Talimatı’nın Ek-2 Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesinde yer alan etken maddeleri içeren ilaçlar için ilacın 180 (yüz seksen) günlük dozu reçeteye yazılabilir. Reçetelerde doz uygulamasına geçileceği için yazılan ilaçlarda doz miktarının belirtilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

-İlaçların reçeteye yazım ve geri ödenme koşulları ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı’nca her yıl yayımlanan Bütçe Uygulama Talimatı hükümleri geçerlidir.

-Talimatın Ek-2/A Antibiyotik Reçeteleme Kuralları listesinde belirtilen antibiyotik reçetelenmesi ile ilgili kısıtlamalar Kurum tarafından uygulanmayacaktır.

-Sağlık Kurulu Raporu olmaksızın uzman doktorlarca reçeteye yazılabilen ilaçlar diğer hekimler tarafından da reçetelendirilebilir.

-Talimatın ilaçların reçeteye yazımı ve geri ödenme koşulları ile ilgili diğer hükümleri ile;

Ek-2 Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi,
Ek-2/B Sadece Yatan Hastalarda Kullanımı Halinde Bedelleri Ödenecek İlaçlar Listesi,
Ek-2/C Ayakta Tedavide Sağlık Kurulu Raporu ile Verilebilecek İlaçlar Listesi
Ek-2/D Bedelleri Ödenmeyecek Preparatlar Listesi’nin Kurumca aynen uygulanacağı bildirilmektedir.



27 Temmuz 2004 - Okunma Sayısı : 704